Anna

Dagen

Publicerad 2010-02-25 20:30:35 i ,

Tog sovmorgon idag eftersom jag insåg att mina hälar inte ville dansa balett. De ville jag. Men idag vann hälarna. Tog sedan cykeln till skolan för första gången denna termin. Och nu vet jag varför min kondis sjukit lite sen innan jul. Men nu är ju våren i full gång här nere så nu finns inga ursäkter till att inte ta cykeln. 
Har suttit hela dagen med min vapendragare och likartad skadade vän Elina. Lunchade gjorde vi utomhus i den fantastiska vår solen. Markerade hiphopen som såg riktigt rolig ut. Hoppas på att kunna köra den nästa vecka.
Köpte en dräckt som vi måste ha till föreställningen. Dock lite halv omöjig att få på sig då en insydd sportbh ska över höfterna. Men den lär töja sig. 
Fick godkänt på mitt klädval till föreställningen. Vi ska ja svarta kostymbyxor och vit blus. Ja nej jag vet. Kan inte heller föreställa mig själv i dessa kläder. Jag chansade lite och tog med ett par svarta jeans och en vit oversized genomskinlig skjorta jag shoppade på HM igår. Hon sa faktist "Bra, de passar dig. Jag vill att ni har kläder ni passar i" Sweet!

I eftermiddags när jag satt i godan ro och åt mitt mellis ringde de på dörren. Hyresvärdens lilla springpojke (äldre man) stod där med en tjej i min ålder.
"Hej, vi ska kolla på ditt rum!"
För ju jag ska ju flytta. Jag har ännu inte sagt de personligen till hyresvärden men de har han hört på andra vägar och letar nu en ersättare för mig.
Så helt utan minsta förvarning står dom där och förväntar sig bli insläppta för en visning av min kliniskt städade lägenhet.
Jag skällde på springpojken och sa att dom får fan ta och förvarna så jag får åtminstonde röja undan de värsta. 
Men tjejen är ju redan där så har ju inte mycke till val än att släppa in henne. 
Va på möte sen med hyresvärden för information och själva flytten som ska äga rum på söndag. Så på samma dag ska Lisa flytta ut sina saker och jag ska få in mina och Tildas saker och städa min lägenhet. För på måndag ska jag lämna nycklar och skriva kontrakt. Mmm för de kommer ju jag hinna.

Har varit iväg på fysioterapi nu på kvällen. Fick massage på den djupa muskeln i magen som förra gången och hela magen. Lite wierd men. Sen massera hon upp skinkorna på mig. De gör så in i helvetes jävla ont. Men skönt efteråt. Sen fick jag elekto behandling på ryggen som förra gången. Skulle hålla skinkorna varma ikväll så nu ska jag dränka dom i tigerbalsam.

Back.

Publicerad 2010-02-23 18:27:58 i ,

Då var första dagen efter lovet avklarad. Gick bättre än väntat. Kraft och styrke mässigt inga större problem. Lite värre på häl fronten. Ska iväg nu till fysioterapi. Tror jag ska få massage. Gött!

Nej ingen massage på vaderna inte. Men på en djupt liggande muskel i magen som tydligen är överansträngd. Inte jätteskönt. Fick först rulla upp och ner med överkroppen en massa gånger för att kolla ryggen. Hon sa att hon trodde mina fot problem berodde på min ryggskada som påverkar nerverna. Fick elektro beahandling på ryggen sist av allt. 

Münch

Publicerad 2010-02-22 18:44:39 i ,

Sitter i mitt lilla rum i München nu igen och laddar upp med kolhydrater inför morgondagen. Ändå tveksamt hur jag kommer orka. Har inte sovit mycket detta dygn. Satt hemma hos Styrbjörn men Styrbjörn, Torun och Fredrik och inväntade 03:10. Kollade på en film jag halv somna lite på. Sen när klockan väl var 03:10 blev jag upplockad av en taxi som körde mig till t centralen. Bussen till Skavsta flygplats gick 03:30. Måste ha sovit lite på bussen för de gick rätt fort. 05:00 var jag incheckad och innanför säkerhetskontrollen. 2 timmar och 20 min tills mitt plan skulle gå. Visades först curling och sen hockey på tv så jag höll mig sysselsatt. Träffade lite otippat på Helena som även hon varit på Sverige besök. Så jag fick sällskap hela vägen hem. När planet var i luften somnade jag och sov tills vi landade. Var hemma i lägenheten strax innan 12. Packa upp och hängde lite. Kollade på Juno. Powernapade en timma och gick sen och handlade. Nu har jag lagat matlåda och ätit. 
I München är de ca +10 grader och hade sol nu på eftermiddagen. Rätt stor kontrast mot den svenska vintern.
Nej nu orkar jag inte mer.

On the way?

Publicerad 2010-02-18 10:16:51 i ,

Storebror:   Vi åker 9:00 imorgon så gå upp i tid!
Anna går upp 7:45. Klar 8:45
Anna:   Är vi på väg? (9:40)
Storebror:   Ja men de dröjer nog en kvart.
Storebror:   Öh de blir nog en halvtimme (10:18)

Yoga

Publicerad 2010-02-17 22:45:32 i ,

Yoga va gött. Blir fler gånger när jag är på hemmaplan. Tänkte dock efter yogan att jag skulle stretcha ut mig nu när jag ändå va varm. Dumt gjort. Gick ner i spagat och sträckte mig. Bara lite. Men ändå. Fan.
Imorgon bitti ska jag upp i tid innan de blir bussresa med gossarna Durango. Blir spännande. Jag och 5 grabbar i en minibuss.
Kollar på sprint med pappa nu. Kollade på Anja förut. Såå nära en svensk medalj till. Hoppas bara hon kan köra vidare resten av OS nu.

yoga

Publicerad 2010-02-17 16:29:17 i ,

Har varit på stan och fikat med Erika och Anna precis. Mycket trevligt. Gick till Lindex och utökade nagellacks förrådet rejält med hela 4 olika färger.
Ska iväg och köra yoga nu med Karima och mammi. Ska bli nice.

Swim

Publicerad 2010-02-16 14:24:14 i ,

Idag har jag varit och simmat med chingeling. Oturligt nog hade österledsskolan friluftsdag och stället kryllade med kids. Fick mjölsyra i benen efter ett tag så simmade inte jättemycket men blev allt ett par längder ändå. Skönt.
Mamma jobbar hemma idag och bakar semlor ju. Gött!

Ondskan till Sverige

Publicerad 2010-02-14 11:16:03 i ,

Pappa tror att jag för med mig otur och ondska från tyskland. De tror jag med. Ja sist jag var hemma blev jag av med plånbok, kamera, jacka, mössa, halsduk och vantar.
Detta är min dag två i Sverige och körde ju som sagt slut på bensin i pappas bil igår.
Idag hade jag sönder kaffebryggaren. Eller termosen under kaffebryggaren. Eller ja de var inte ens jag som hade sönder den. Den hade mer sönder sig själv. Jag slog på kaffebryggaren och efter en stund small de till. Började rinna ut kaffe under kaffebryggaren som blod under lik ni vet. Kaffetermosen är död.
Nu var de ju så väl att de kom med två termosar till denna bryggare så jag fick mitt kaffe tillslut.

Queen of the road

Publicerad 2010-02-14 02:18:09 i ,

Skulle köra hem Erik, Fredrik och Torun efter våran fika på stan. När Erik var avsläppt började bilen hoppa lite. Kommer till stora rondellen och kommer på att bilen saknar bensin och tycker inte de är läge att bli körd mycket längre. Styr om mot Jet för att tanka. Kommer till hästrondellen när bilen går i knappt 10km/h med gasen i bott på ettan. Kommer ändå igenom korsningen och 50m från macken dör bilen. Torun och Fredrik får hoppa ut och putta sista biten. Fick även hjälp av två vänliga män. Så vi kommer tillslut fram till Jet och bilen rullar fint nu igen. 
I min bil var de så att lampan började lysa låångt innan bilen var slut på bensin. När lampan började blinka var de dags att tanka. Tänkte att så är de ju säkert på pappas bil med. Nej. 
Så då har jag "köra slut en bil på bensin" på merit listan.
Har ju faktist bara haft mitt (nya) körtkort i en dag. Och jag har inte kört bil på en månad. 

Mjölksyra

Publicerad 2010-02-11 16:26:14 i ,

Dagen har varit rätt nice. Baletten gick helt okej. Fick ett eller två "good" iallafall. Borde inte snurra på baletten eftersom jag inte ens borde göra releve. Men jag är dålig på att snurra och de har börjat släppa lite så vill hålla igång de nu. Hoppar gör jag inte iallafall. 
På moderna körde vi bara två första uppvärmings övningarna. Ingen fot övning, plié övning, styrka eller stretch idag. Körde vidare på koreografin istället. 
Va inte med på hiphopen eftersom de är så mycket hopp där. Min grupp hade inte pedagogik så hade håltimma då. Sen va yogan inställd så vi hade samtal med modern läraren och slutade sen. Vi skadade fick stanna kvar längre och prata. Berätta läget och rehabiliterings planerna. Hon sa att jag inte ska dansa på lovet utan bara vila, basta och simma. Hon sa att jag är för spänd i mina ben och måste bara slappna av på lovet så mjölksyran släpper.
Ska sen efter lovet börja simma typ 3 gånger i veckan. Borde börja springa när snön är borta. Är ju inget superfan av att springa direkt. Men behöver både konditionen och bli av med mjölksyran. 

Tidsfördriv.

Publicerad 2010-02-10 21:30:14 i ,

Rätt ointressanta saker du säkert redan visste om mig.




BRUKAR DU:
Titta på dig själv i spegeln: Ja de ingår ju rätt mycket i mitt yrkesval 
Gnälla: Oja
Sova: 21 varje vardag. Noter att jag borde sova i skrivandets stund.
Ha ångest: Nej
Skada dig själv med flit: Räknas alla blåmärken och skrapsår från dansen? Inte? Nej.
Drömma mardrömmar: Ibland
Ta droger: Nej
Försöka vara annorlunda: Kan väl inte kalla mig normal i alla lägen
Klä dig i svart: Får bara ha svarta kläder i skolan. Till vardags blir de nästan alltid de också.
Gå i skolan: 5 dagar i veckan.
Röka: Nej
Ljuga: Händer
Hata folk: Hata är väl lite att ta i. 
Lita på folk: Ofta


VEM:
Saknar du: Familj och vänner i Sverige
Vill du döda: Tror inte mord är mig grej.
Kysste mig sist: -
Vill du kittla: Ingen 
Kramade du sist: Sanna
Vill du prata med: Min familj 
Skrek du på sist: Skriker sällan 
Sårade dig sist: Jag själv
Gjort dig riktigt glad senast: Sanna 
Fick du sms från senast: Har inte fått sms på en månad. Patrik tror jag.
Ringde dig senast: Ingen har ringt på en månad heller. 


HAR DU:
För många vänner: Kan man ha för många vänner? 
Tvångstankar: Nej
Någon annan psykisk sjukdom: Nej
Någon fysisk sjukdom: Nej 
Någon skada: Ett par stycken. Inflammation i hälsenorna bland annat. 
Färgat håret: Ja
Brutit några ben: Nej
Några piercings: Japp. Septum
Egen dator: Ja
Bra självförtroende: Ja
Kysst någon: Ja
Sagt jag älskar dig till någon idag: Ja
Varit kär: Ja.
Dumpat någon: Ja 
Lämnat landet: Ja
Tuttat eld på nån: Händer sånt ofta eller varför är denna fråga med? Nej
Gjort något olagligt: I Tyskland är allt olagligt. Ja: Gått mot rött, cyklat utan lysen, cyklat mot enkelriktat, cyklat full, stulit Starbucks en mugg.


HUR:
Går du: höger fot, vänster fot, höger fot, vänster fot, ja ni fattar.

Svarar du i telefon: Beror på vem som ringer
Fördriver du tiden: Med sånt här.
Mycket pengar har du: Hela terminens studielån
Tjänar du pengar: Nej
Ofta diskar du: Lite för sällan
Ofta städar du: Lite för sällan
Ofta träffar du din familj: För sällan. När jag har lov eller dom hälsar på. 

Pedagogik

Publicerad 2010-02-10 21:05:49 i ,

Har Sanna på besök som vill ha hjälp med pedagogik läxan. Så lyssnar nu på Let me entertain you 20de gången.
Har rätt tråkig pedagogik. Får bara göra vissa saker på ett visst antal 8or. Steg som jag aldrig skulle göra om jag fick välja själv men de får jag ju inte. Måste hålla oss inom de ramar vår lärare gett oss. Känns ju rätt meningslöst för om jag nu nångång ska undervisa tänker jag inte göra de på detta vis. Kommer få alla mina elever att vilja sluta dansa efter första lektionen. Ungefär så känner jag för den jazz vi har med samma lärare. Tur att jag inte började dansa för henne för då hade jag inte dansat idag. 

Tog ett bad när jag kom hem från skolan för att låta mina trötta muskler slappna av ordentligt. Dock extremt omysigt att bada i mitt badkar. Har en stor varmvatten beredare precis ovanför badkaret och får alltid för mig att den ska trilla ner just när jag ligger i badet. Så att ligga och tro att man ska dö där i badet eftersom ingen kommer hitta mig halvmosad under denna koloss är ju inte direkt rogivande.  

Dr.

Publicerad 2010-02-09 20:40:00 i ,

Ja idag var jag hos farbror doktor. Han sa att mina hälsenor var inflammerade men inte så allvarligt. Kollade på dom med ultraljud. Fick piller och tips och råd om vad jag ska göra. Ska sova med anti inflammatorisk kräm och lindade fötter. Fick även remissen till fysioterapin som börjar efter lovet. Ska dit 6 gånger och få massage och stretch tror jag. 
Var bara med på baletten idag. Läkar besöket hade jag på moderna klassen och jazzen stod jag över. 
Hade drama idag. Den var lite roligare än vanligt. Idag hade vi Love som sista känslo stadie. Sen hade vi improvisation i mindre grupper där alla skulle ha ett varsit känslo läge. Min grupp var ett band som repade och jag var en rädd/nervös sångare. Hade en svartsjuk trummis, en narcissistik gitarrist, en kär sångare, en avgudande maneger och en uttråkad basist. Jag hade iallafall kul när vi framförde detta.

Dr.

Publicerad 2010-02-08 19:05:18 i ,

Imorgon ska jag, mina vader och hälar gå till farbror doktorn. Tror ju visseligen att jag vet vad de är men hoppas på att bli remiterad till fysioterapi. Behöver få dom uppmasserade tror jag. Dock kommer de göra ont så in i helvete. Men de blir ju bra sen. 
Idag var ingen bra dans dag. Hade vikten placerad bakåt och ingen vidare bra balans. Ja förutom när i hade balans övningen på moderna. Då gick de bra. Inte bara jag som hade de problemet idag. Tror många är rätt slutkörda nu. Det är iallafall jag. Trots lugn helg. Är taggad i huvudet. Men kroppen jobbar inte riktigt med mig. Gör den sällan.
Jag har märkt att jag blivit stadigare nu denna termin. Tror att de är ett steg i utvecklingen. Min moderna lärare sa på prüfung att jag ska jobba mer med grounded movement (svensk lika bra översättning?). Ja jag tror iallafall att de är de hon menar. Att jag ska bli mer stadig. Både på helfot och releve. Tycker jag har hittat de rätt bra. Saknade de förra terminen. Ett steg i rätt riktning =) 

Rubrik

Publicerad 2010-02-07 14:20:36 i ,

Idag har de varit nån slagt karneval parad nere på gatan. Ingen trevlig sådan. Har stått nån slags marimba (stora xylofoner) orkester och spelat hela morgon utanför Löwenbrau på andra sidan gatan. Inte så uppskattat. Av mig iallafall. Låter ju exakt likadant hela tiden. Kände igen två låtar. En Abba och en man brukar höra på fotbollsmatcher typ. Om och om igen. Försökte desperat överrösta med Spotify utan att väcka sovande roomie. Nu är de slut på eländet iallafall. 
Denna sak kommer bli min död. Eller ja, mina musklers död.

Löördag morgon

Publicerad 2010-02-06 12:12:52 i ,

De blev sushi igår med Sanna. På samma ställe jag, Erik, Torun och Fredrik va och käkade på i december. Där små pastelliga assietter med läckra sushi bitar kommer åkande på ett rullband. Bara att plocka och äta så mycket man orkar. Stora nyheten igår va sushi bitar med ris, sjögräs, philadelphia ost och jordgubbar! Vem fan kommer på en sånn kombo? Ja de låter äckligt men de va en hit faktist. 

Har gått och skaffat mig två nya beroenden. Ja förutom mitt stora kaffe beroende då. 
De nya två är hasselnötsglass från Netto och vatten. Ja ja vet de är lame. Men bra. 
Eftersom mina vader krampar mycket och kramp är ett tecken på för lite vätska i kroppen har jag nu skaffat mig en vattenflaska med 0,75l istället för min förra på 0,5. Dricker en sånn flaska per klass. På baletten har jag magnetsium tillskott i och på moderna multivitamin. Magnetsium är också bra mot kramper. Så innan lunch har jag alltså redan fått i mig 1,5l vätska. Inte räknat med de vatten och kaffe jag dricker på morgonen då. 
Ja detta har även resulterat i att jag dricker mer på eftermiddagarna när jag inte tränar med. 
Tror Sannas enorma intag av vatten kan ha smittat mig lite med. 

De tyska motsvarigheten till Marabou heter Milka. En 100g chokladkaka Milka kostar här 78 cent = 8 kr = halva priset vad en Marabou kostar i Svea.
Den som får vara sällskap till mitt förmiddags kaffe idag är en med luftbubblor i. Den ser exakt likadan ut som Marabous. Vem var först?

Freeedag!

Publicerad 2010-02-05 20:36:40 i ,

Äntligen kom den så efterlängtade helgen!
Denna vecka har varit riktigt tuff. Dagens balettstång tog de ynka återstående krafterna efter veckans slit. Dock va ju dagen inte slut där. Efter lunch när vi repa koreografi orkade jag med flera bara markera tillslut. 
Ikväll ska jag och Sanna fira att helgen är här med att gå ut och käka sushi. Helgen blir för övrigt lugn. Ska inte göra mycket alls är planen. Dyng sova imorn iallafall. Samla krafter inför kommande vecka. 

Jag har fått lite själv boost denna vecka. Har fått iallafall tre "Very Good Anna!" av min balett lärare. Första på grand batma (höga bensparkar typ) andra på en rond an lair (ja hur fan sammanfattar man de på ickedansarbegriplig svenska, benet rakt fram i 90 grader och flyttar de via sidan bak?) och den tredje på mina armrörelser. Gött att få lite positiv feedback. 
Vaderna och hälsenorna är lite bättre. Har klarat av typ alla relever i slutet av veckan iallafall. 
Har ändå ringt läkare idag och bokat tid pp tisdag. Dumt nog kom jag på att vi har koreografi rep den tiden. Inte uppskattat att jag missar de tror jag. Boka om? 

Drama

Publicerad 2010-02-02 19:33:37 i ,

Idag hade vi drama. Jag är inget jättefan av dessa lektioner. Just nu håller vi på att gå igenom de 6 olika känslo stadierna. Dessa är Joy, Sadnes, Love, Fear, Envy och Anger. Hittar inga bra ord på svenska som innefattar allt som de gör på engelska men ni fattar. 
Förra veckan gick vi igenom Joy och Anger. Joy är ju inte så svårt. Anger va värre. Palla inte riktigt de. 
Idag körde vi Sadnes, Envy och Fear. Sadnes va tufft. Många som blev så ledsna att de började gråta. Riktigt tung stämning i klassrummet. Ja detta är en del av våran vardag. 
Hälarna och vaderna mår inge bättre idag. Funderar på att gå och kolla upp dom hos läkare. Har varken hoppat eller gjort relever idag. Suger för jag har riktigt bra balans nu. Bättre än vanligt. 

Monday..

Publicerad 2010-02-01 20:10:19 i ,

Ja jag va rätt taggad på nya veckan. Men! Självklart får man aldrig vara smärtfri och bara vara helt bra i kroppen. Nejnej. Idag va de hälarna som strejkade. Mycket dessutom. Trodde dom skulle vara bra efter helgen men icke. Baletten kändes okej och eftersom jag räknade med att dom skulle vara bra så körde jag på. Dumt. 
Inte ens relever körde jag resten av dagen. Lär de inte bli imorn heller. Fan! Blir att börja behandla vaderna och hälarna ordentligt nu. Antiinflammatoriskt och knästrumpor på dygnet runt. 
Hade annars en rätt bra dans dag dom stunder jag kunde köra. Bra balans på baletten och koreografin på moderna kändes bra. 

Om

Min profilbild

Anna

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela