Anna

Samstag

Publicerad 2009-10-31 13:33:51 i ,

Har en släng av sverigesjukan nu. Pratat med mammi på telefon nyss. Har en vecka lov och hade kunnat åkt hem men valt att inte göra de. Jag ångrar de inte heller. Längtar mer till jullovet och få komma hem då. Inte så långt kvar iofs 1½ månad typ. 
Va ute igår på en bar mitt i stan. Schyst ställe. Första gången jag snackat med nån där jag fattar tyskan bättre än engelskan. Talar nog mer för hur tyskarna är på engelska. 
Har inte tid att sitta här igentligen. Ska till stan med Sanna snart. Tidsoptimister som vi är tror jag inte att "vi säger om en halvtimma" stämmer. De va 20 min sen nu och jag har fortfarande inte rört mig. 
Glömde en yougurt burk framme i mitt rum igår. När jag kom hem typ kl 2 hade jag en invasion av bananflugor i mitt rum. Yeay. Och då menar jag invasion. 100tals äckliga småflugor som svärmar i stora flugmoln. Fattar inte vart dom kommer ifrån och hur fan dom kan bli så många. Blir att jaga med dammsugaren idag igen. Och nej vi har inte så stökigt och sunkigt som de låter. De är den obefintliga ventialtionen som ställer till det.

Fredag 3

Publicerad 2009-10-30 19:25:02 i ,

Fredag 3 är här och nu har jag lov!! Avslutade dagens dansande med att skaffa mig ett stort sår under foten. Tur att de är lov för det kan jag inte dansa på. Hade en vattenblåsa under foten som sprack när jag snurrade. Dock var det inte vara blåsan som sprack utan en stor del av skinnet. Blodet rann så fick plåstra om mig innan jag
försökte dansa vidare utan framgång.
Va sjukt trött efter skolan och la mig och kolla på Lilla sjöjungfrun. Har halv sovit sen dess och varit en sväng ner till affären för att köpa helgen nödvändigheter. Vin, cola, chips, choklad och godis.
Matildas kompis My är här över helgen. Ska till Rebecca och Lilli i klassen snart och dricka vin och hänga.


Igår helt oväntat berättade mamma att dom har sålt min bil. Min pärla! 3 november 2006 kom pärlan till min ägo. Igår tog de slut. De gör lite ont i hjärtat. Sjukt att man kan känna så mycket för en sak.

Fredag 2

Publicerad 2009-10-29 21:17:03 i ,

Jo vi va ute igår jag och Sanna. På Hardcore Superstar. De va en kul kväll. Snackade med förbandet Avatar. Kul att snacka med svenskar man inte känner. De va ett tag sen. Eftersom jag i princip saknar klocka vet jag inte när jag kom hem. Tänkte att de är lika bra att inte veta. Var inte så trött i skolan ändå. Va tungt ändå dock. Min över ansträngda höft jobbar inte direkt med mig. Har ont i axlarna också. Förra veckan var det höger. Denna vecka är de vänster. Jaja man lär sig leva med småskadorna. Och blåmärkena. Och blåsorna under fötterna. 
Har en ny favoritlåt. Blir taggad på livet av den. 
MGMT - Time to pretend
I'm feeling rough, I'm feeling raw, I'm in the prime of my life.
Let's make some music, make some money, find some models for wives.
I'll move to Paris, shoot some heroin, and fuck with the stars.
You man the island and the cocaine and the elegant cars.

This is our decision, to live fast and die young.
We've got the vision, now let's have some fun.
Yeah, it's overwhelming, but what else can we do.
Get jobs in offices, and wake up for the morning commute.


Forget about our mothers and our friends
We're fated to pretend
To pretend
We're fated to pretend
To pretend

I'll miss the playgrounds and the animals and digging up worms
I'll miss the comfort of my mother and the weight of the world
I'll miss my sister, miss my father, miss my dog and my home
Yeah, I'll miss the boredom and the freedom and the time spent alone.

There's really nothing, nothing we can do
Love must be forgotten, life can always start up anew.
The models will have children, we'll get a divorce
We'll find some more models, everything must run it's course.

We'll choke on our vomit and that will be the end
We were fated to pretend
To pretend
We're fated to pretend
To pretend


Ja jag vet de är kanske lite illa att bli taggad på livet av denna låt. Men mer innebörden att inte ta livet på för stort allvar och göra vad hjärtat säger och inte normen. Jag lever hellre lyckligt och kort än långt och halvbra. 

Fredag 1

Publicerad 2009-10-28 20:16:48 i ,

Ja här i tyskalandet har vi veckodagarna måndag, tisdag, fredag, fredag, fredag, lördag och söndag.
Iallafall känns de så. Har en lärare i modern mån-ons och en annan tors-fre. Jazz har vi bara mån-ons. Så när onsdagen är över känns de alltid lite som att veckan är slut. Men icke. 
Idag ska vi låtsas lite att de är fredag ändå. Jag och Sanna ska ut. En liten stund iallafall. De är ju fredag 2 imorgon och skola. 
Jo de är Hardcore Superstar på 59:1 ikväll. Sanna och jag står på listan och vem bangar en gratis konsert? Även om jag inte gillar bandet. 
Idag satte jag en piruett på 3 varv! Kändes asgött. Känns att man har utvecklats den lilla stund vi varit här. Blivit mycket bättre på att snurra och har mycket bättre balans. Sweet!!
Hade improvisation idag istället för Floor bare. De va askul. Improviserade 10 pers individuellt och resten kollade på. Skulle under impron ha en gemensam paus, en gemensam rörelse och ett avslut. Blir så mäktiga situationer när alla bara gör och ingen vet vad som händer utan allt sker i stunden. Möten, relationer, känslor. Allt byggs upp bara sådär under de få minutrerna en impro pågår. De älskar jag med att vara dansare. Tror inte ni som läser kanske fattar vad jag menar. Man måste vara i stunden och uppleva de själv.
Diskuterat detta jag, Matilda och Sanna precis om hur olika vi dansare är än ni vanliga människor på många plan. Hur vi rör oss till vardags. Hur vi bara gör utan att veta vad vi ska göra. Hur vana vi är vid att ta kritik och bli tillrättavisade inför hela klassen. Hur vi stänger av känslor och inte bryr oss när nån bryter ihop under klass och lämnar salen gråtandes. De är vardag förr oss. Hm. Kommer inte på mer nu. Tar de nån annan gång. 

Måndag

Publicerad 2009-10-26 21:08:39 i ,

Ja här har inte hänt mycket sen sist. Kommer inte ihåg när jag skrev sist. Men i helgen va vi på fest hos en klasskompis sm fyllde år. 30 pers i ett rum på typ 15 kvm. De va kul. När folket drog ut drog jag och Tilda hem. 
Lördagen spenderades hemma i lägenheten. Fixade med nya hård disken och internet. 
Hade film kväll uppe hos Sanna. Kollade på en svensk serie. Mannen under trappan. Sjukt obehaglig. Finns på SVT play om nån skulle våga sig på den. 
Söndagen spenderades som vanligt på Starbucks. De är de bästa med söndagar. Inget utom kaffeer är öppet och det enda borde man har är att städa, vilket vi hade tänkt men inte gjorde. 
Så va de måndag igen då. Är rätt taggad denna vecka. Mår fint i kroppen nu och har en vecka kvar till lov. Ingen anledning att spara på krafterna. Har dock vansinniga blåmärken överallt som inte är överdrivet sköna att dansa på.
De va mörkt när vi åkte från skolan idag. Va inte hemma förräns över 18. Den korta eftermiddagen har gått åt till att laga mat och duscha. Gjorde bulgur och fisk idag. Brännde bara fisken tror jag. Eller ja. Paneringen lossnade. Har inget tålamod till att laga mat. Träligt nog har jag bara lagat middag är och inte matlåda. Blir de till att göra nu. 

efterfest

Publicerad 2009-10-24 01:50:26 i ,

Sitter jag och Matilda och har själva. Har varit på fest hos Lilli i klassen som fyllde år idag. De va kul. Vi va typ 30 pers i hennes och Rebeccas lilla lägenhet. Resten skulle ut nu men jag och Matilda palla inte. Så nu sitter vi här och lyssnar på spotify som funkar igen!
Har skaffat mig en extern hårddisk idag. Så nu ska jag göra lite plats på datorn och hoppas på att den går lite fortare. Och skaffa mig alla filmer och serier jag kan hitta på andras datorer. 
Får nog be tekniker killarna i lägenheten komma upp igen för jag får inte det trådlösa nätverket att funka nu. Med sladden i funkar de utmärkt. Men inte utan. 
Nej nu ska jag gå och sova. Imorn blir en slappardag. Ska städa rummet försöka tvätta och kanske en sväng till stan. Natti!

Gäster

Publicerad 2009-10-22 21:49:22 i ,

Idag helt spontant kom de två killar och börja snacka med Matilda utanför våran dörr. Dom bor lägenheten under oss och ville låna vårat internet. Matilda förklara att de funkar inte och fick svaret Jo, de gör de. För gossarna var tydligen tekniker och pluggar på universitetet här. Och mycket riktigt. Imponerande nog lyckades dom fixa vårat internet fast min dator är på svenska och dom var tyskar. Så nu sitter jag med min dator i mitt rum utan sladd och är inne på internet! Tänka sig vilken tur man kan ha. 
Har laddat ner detta film visningsprogram som man tydligen bara måste ha. Så nu funkar mina ytterst få filmer jag har på datorn. Tanken var att jag skulle kolla på nån ikväll. Men Matilda och jag fastnade i en konverstation och plötsligt var klockan för mycket. Blir att sova istället. 
Ska skaffa mig en extern hårddisk. Frågan är bara om jag orkar vänta på att Matilda köper en i Sverige på lovet och två veckor eller ej. Om jag väntar har jag inte mycket att kolla på under lovet. Och både Matilda och Sanna är i Sverige hela den veckan. Blir till att sova på saken. 
Hade i måndags har jag inte berättat en gästlärare på skolan vid namn Jeanne Yasko. Mycket givande och rolig lektion. Mycket duktig dansare och pedagog. Snurrade dock mycket i tilt (överkroppen lutad åt sidan) och mådde illa som fan efter de. 
Trist nog mår jag även illa av Floor lektionen. Blir liksom sjösjuk av att inte ha ögonen fokuserade på nått. Så minst en gång i veckan blir jag sjösjuk i skolan. Ingen höjdare. Hoppas jag vänjer mig. 

Slaves

Publicerad 2009-10-21 21:40:26 i ,

Sanna har kommit på att om vi skulle säljas som slavar i Egypten skulle inte jag vara värd nånting eftersom jag är totalt värdelös på både att städa och laga mat. 
Detta bekräftas åter igen idag då jag brännt sönder det sista riset vi hade. Kokade dessutom pastan vi åt till middag lite för länge. Har varken pasta eller potatis så de blir att käka nere på kafét på skolan. 
Ja jag är ju iallafall teknisk. Har nu fixat vårat internet. Nu funkar de iallafall med sladden i. Har inte vågat dra ut den. 
I måndags hade vi samtal med killen i receptionen som berättade vad som gäller i tyskland. Bland annat att man bara betalas 10 Euro per tre månader för att gå till läkaren. Värt. 
De är dessutom jätteförbjudet att gå mot rött här. De blir böter på 30-40 Euro för det. 
Matilda och jag hade nog rätt tur när vi blev stoppade av polisen för att cykla mot enkelriktat. 
Sitter och färgar håret. Nu ska de bli lite mörkare igen. Vill klippa de också. Vågar man gå till en tysk frisör? 

Maaat!

Publicerad 2009-10-19 20:40:54 i ,

Har precis ätit en mycket god middag som Matildas syster Bulli lagat åt oss. Lax, potatis, broccoli och morötter i ugnen. Mycket gott!
Citat Sanna:
"De kom en bonde och tog mitt lamm och sålde de till en Joguslavisk fest"
Ja de är hårt att växa upp på landet. 
Vodafone killen gjorde inget vidare jobb. Eller så är vi otekniska. Iallafall funkar inte internet utan vi kör vidare på USB modemet. 
Nej nu ska jag ta över i köket och laga matlåda tills imorgon. 

Väntar

Publicerad 2009-10-19 09:27:12 i ,

Jaha här sitter jag och är inte i skolan. Dom andra har nu precis slutat stångskolan och kör nu på golvet på baletten. 
Men inte jag inte. Jag sitter hemma och väntar på att det ska ringa på dörrn. Idag kommer nån snubbe från Vodafone och ska installera vårat internet. Detta internet vi skaffa för en dryg månad sen. Skulle ta två veckor att få det installerat och fick så länge ett USB modem. Detta kan vi använda i en månad utan kostnad. Detta har vi nu använt i en månad och en vecka. Ser inte fram emot nästa räkning direkt. 
Av någon anledning har min blogg bestämt sig för att radera alla mina radbyten. Vet att det är enormt tråkigt att läsa en blogg när all text är i en klumb och utan bilder. Precis så som min blogg är alltså. Ja de är alltså inte medvetet jag skriver allt i en klump. Bilderna är dock av ren lathet. 

MANDO DIAO!!

Publicerad 2009-10-18 13:39:02 i ,

Jag har världens bästa storebror!! 
Ja i fredags kväll skicka jag ett sms till käre storebror för att se om de gick att komma på listan eller ej. Var nästintill övertygad över att inte komma med. Först såg de mörkt ut men sen skrev han på msn att de va fixat. Bara så där. 
Så igår begav vi oss jag och Sanna till Olympiahalle för att se om de funkade. Diskuterade vad som kunde hända hela vägen dit. Dessa senarion kom vi fram till.
Senario 1: Vi står inte alls med på listan. Bara att vända och åka hem. 
Senario 2: Vi står på listan. Får komma in och får skapliga platser.
Senario 3: Vi står på listan och får VIP pass. 
Vi fruktade att senario 1 skulle hända. Vi drömde om senario 3 och trodde starkast på senario 2. 
På plats går vi till ingången alla betalande köar och frågar vart man ska vända som om man står på "the list".
Får en vägbeskrining till en annan ingång på baksidan. Nerösa och stressade eftersom vi hör att förbandet redan börjar tar vi oss runt och kommer in i en entre med vakter fotografer och viktiga männsikor. Går till disken och försöker lugnt och inte alls nervvrakigt säga att vi är med på listan. Hon letar efter mitt namn och bläddrar i ett par papper. Sanna och jag tappar nästan hoppet. Sen tilslut hittar hon mig längst ner. Får ett kuvert med mitt namn på. Sanna ett likadant. 
I detta kuvert hittar vi vad vi inte trodde vi skulle hitta. En biljett och ett VIP pass!!!
Slips och kostym mannen öppnar dörren och släpper in oss bakvägen. Där bryter både Sanna och jag ut samtidigt i ett fjortis groupie skrik. 
Hänger på oss våra vip pass och intar stadion. Känner oss som rockstjärnor när vi vandrar runt i arenan. Passen ger uppmärksamhet. Efter mycket letande hittar vi den area bara vi och några få till har tillgång till. En liten inhängnad vid teknikern. Där står vi kanske 15 pers. Runt oss utanför stängslet trängs publiken. Vi har gott om plats att lägga våra saker, ställa våra öl och senare dansa oss svettiga. 
Mitt i spelningen lämnar Björn och Gustaf sceenen. De står en lite scen precis bakom oss. 5 min senare står dom där precis framför oss. Där spelar dom tre låtar innan dom intar stora sceenen igen. 
Spelningen är fantastisk. Jag har sett Mando Diao fyra gånger innan denna. Tre på festivaler och en skivsignering. Ingen mäter sig med denna. 
När spelningen är över står vi som har tillgång till backstage och väntar på att bli lotsade dit. Vi är dom enda svenskarna. Pratar med en kille som är ansvarig för Tiger of Sweden i Tyskland. Inne i backstage rummet som heter Ochrasy slår vi oss ner i en soffa. Sitter en tjej där som är programledare i tysk tv. Hon tittar oförstående på oss när vi inte alls fattar vilken kanal hon jobbar på. Vi har ju aldrig sett tysk tv. 
Förser oss med gratis öl och minglar lite. Tv tjejen presenterar oss för några gamla kollegor och förbandet.
Tillslut kommer bandet. Iallafall delar av de. Vi hänger kvar i soffan och får aldrig riktigt chansen att hälsa och tacka för spelningen innan de är dags att lämna rummet. Blir hänvisade till efterfesten. 
Sanna och jag lämnar arenan samma väg vi kom. Denna gången står det unga tjejer utanför och väntar på att få se en skymt av bandet. 
Delar en taxi med två tyska killar som ska åt samma håll. Otippat nog är även dom dansare. 
Framme på efterfesten där vi kommer in gratis med våra pass träffar vi sångaren i förbandet vi även pratade med backstage. Hänger med dom resten av kvällen. När klockan närmar sig tre och Mando Diao lämnat festen lämnar även vi festen. Promenerar hem och diskuterar allt som hänt under kvällen. Vi tycker båda de är synd att vi inte hann säga hej och tacka för spelningen men är så sjukt nöjda med kvällen. 

Snööö..

Publicerad 2009-10-15 17:51:36 i ,

Ja det snöar i München idag med. Det snöar mycket. Tror att de är någon plus grad så de ligger nog inte kvar.
Usch jag gillar inte detta. Inte nu iallafall. Blir ganska mycket mer träligt att ta sig någonstans i snö ovädret. Tanken var att vi skulle till stan idag. Vi har inte kommit långt. Tveksamt om vi kommer iväg alls. Måste hur som ta mig ner till mat affären innan kl 20. 
Vår tvättmaskin valde att checka in igår. När jag tömde den var tvätten sjöblöt och centrifugerade om den. Hjälpte inte. Körde på abpumpen vad de nu kan betyda. Tippar på pumpa bort vattnet. Hur som hände ingenting. Så de var bara att ta den sjöblöta tvätten och vrida ur den badkaret. 
Nu när de antagligen är minusgrader ute valde vi att inte hänga tvätten ute. 
Då vi saknar all form av ventialtion och inte vill sova med fönstrena öppna så torkar inte tvätten. Den hänger nu ett dygn senare fortfarande blöt. 
Idag var en hård dag. Min hjärna har inte varit påkopplad på hela veckan. Mjölksyra i varenda muskel och blir trött av minsta anstängning. Har ändå lagt mig ganska tidigt varje kväll. Blir så även denna.
Imorn kommer en välbehövlig fredag och helg. 
Imorn kommer även Matildas syster Bulli. Hon fyller 18 imorn. Linn fyller 21 på lördag och Sanna 20 på tisdag. Så de blir fest i helgen. Hoppas några krafter återkommit och att vädret skärper sig. 

onsdag..

Publicerad 2009-10-14 16:33:36 i ,

Vaknade inatt av att det åskade. Som fan. Regnet slog mot rutorna så jag inte kunde somna om. Pluggade i öronproppar om somnade direkt. 
På väg till skolan har vi en termometer som förra veckan visade 25 grader på vägen till skolan och 27 på väg tillbaka. Idag visade den 1 grad. 
Det snöade imorse. Inte okej! Jag gick ju i linne förra helgen. Kan ju inte bli vinter bara pang sådär. Kan väl förvarna lite innan. 
Tempteraturen har sjunkit typ 30 grader på en vecka. 

mååååndaag...

Publicerad 2009-10-12 20:07:11 i ,

Vi överlevde måndagen. Hoppet var nästan uppgivet under första lektionen. Jisses vad trötta vi var. Hela klassen kändes seg. Alla gick på nån halv växel. Idag är första dagen som jag inte var genom svettig. Dumt nog börjar vi ju veckan men jobbigaste dagen av alla. Har trots tröttheten varit en bra dans dag. Hade en riktigt givande balett coach klass idag. Lärorikt. Dagar som dessa när hjärnan inte är inkopplad är de bra att skriva ner allt man hör som man vill minnas. Matilda och jag har köpt oss en varsin dansbok att skriva sånna små anteckningar i.

Anledningen till denna trötthet då. Har i helgen lagt mig innan kl 22 varje dag för mamma och pappa har tagit krafterna ur mig med alla långa promenader. Dock inte i söndags. Sa hejdå till mamma och pappa igår vid 21.
När jag kom hem satt Matilda och bokade flyg hem till jul för de va sista billiga dagen. Så det blev vi sittandes med till över kl 23. Allt över 22 en vardag är otroligt sent för mig.
Men ja vi bokade flyg hem igår. Så den 14 december kan ni boka in i almenackan att jag anländer till Sverige igen.

Nu ska jag lägga mig och kolla på film och dricka te.

Sonntag!

Publicerad 2009-10-11 17:15:57 i ,

Idag har vi promenerat till Tereseinplatz där Oktoberfesten var. Dom hade hunnit långt med nedplockningen av kalaset. Alla karuseller var borta. Bara tälten stod någolunda kvar. På väg därifrån försökte vi handla frukt men gick rakt in i en filminspelning. Fruktståndet var troligen bara rekvisita. Så nu är vi kanske med i en tysk film. Vem vet.
Gick in till stan och kollade på maraton löparna. Åt sen på en vegetarisk resturant. Var inne och kollade på Frauerkirche. Stora domkyrkar som ligger på Marieplatz. Den var riktigt mäktig. 
Fikade och promenerade sen hem. 
Tar en lite återhämtningspaus nu. Dricker en kopp te. Ska möta mamma och pappa om en timme för middag. 
Ska äta på Biergarten som ligger på andra sidan gatan. 
Helgerna går fort här. Redan måndag imorgon igen och dags för skola.  

Mammi och Pappi!!

Publicerad 2009-10-10 21:35:51 i ,

Har mamma och pappa på besök här i München. Kom i torsdags och stannar tills måndag. Dom va med och kollade på två klasser igår morse. De va skoj. Sen har vi strosat runt på stan. Shoppat lite. Ätit på resturant. Druckit öl. Haft massa trevligt.
Idag började jag dagen med att cykla iväg till affären och köpa frukost. Bröd, ägg, nypressad apelsinjuice. Åkte hem och åt en riktig frukost. Sen kom mamma och pappa och vi gick till Olympia parken. Kollade in Olympia stadion och gick till loppisen som ligger där bakom. Köpte en kastrull eftersom jag och Matilda brännt sönder våran. Sedan råkade vi av mest en slump hamna på en maraton mässa. Ska tydligen vara München maraton imorgon. Köpte proteinpulver där. Promenerade hela vägen tillbaka. Stannade på en hälsokost affär och hittade äntligen couscous, bulgur och tofu. Käkade på en asiatisk resturant på vägen med.
Promenerade till stan och satte oss på en sportbar och drack öl och kollade ryssland-tyskland. De va ett jäkla drag på folket där. Vi hade jättekul. Matechen var spännande och man drogs med av tyskarnas entusiasm.
Tyskland vann med 1-0. Gick till sportbaren nedanför hörnet här och kollade om dom kunde visa sverige matchen men icke. Åt en pizza där och avrundade sedan kvällen.
Så nu sitter jag här. Tröttast i hela världen. Ska sova nu. Lördag och klockan är inte ens 22. Skit samma.
Imorgon blir en till dag med massa promenader med mamma och pappa.

Håård dag!

Publicerad 2009-10-05 21:11:25 i ,

Haft en hård dag i skolan idag. Högt tempo på genomgångarna. Som om jag inte hade nog att ta igen. Dålig som jag är har jag inte gjort läxan och lärt mig allt de andra gjorde förra veckan. Dumt av mig. Får jag sota för nu. Miljoner steg att snappa upp på nästan ingen tid. En jävla tur att jag har någolunda lätt för att ta nya steg.
Jag är dock inte den enda som varit borta och inte gjort läxa så de känns ändå lite skönt.
Sluta skolan 17 idag. Satt kvar och strechade och tränade tyska jag och Matilda. Var inte hemma förräns 18:20. Käka mellanmål, duschade och lagade morgondagens matlådor. Och sen hamna jag här. Klockan är redan 21:00 och ska typ sova snart. Måndag är allt hårda. Imorgon blir de tack och lov lite lugnare. Men det är bara måndag och jag vill inte veta hur mycket träningvärk jag kommer ha imorgon.

Oktoberfest!!

Publicerad 2009-10-04 20:32:21 i ,

Gårdagen blev helt klart rätt otippad. Jag och Sanna skulle åka till loppisen jag och Matilda var på förra helgen. Sega som vi är en lördag kom vi inte iväg förräns 12:15. Loppisen stänger 13:00. Eftersom vi inte heller hittar dit lägger vi ner projektet. Åker istället till Oktoberfesten. 
På Oktoberfesten börjar man servera öl kl 11. Så efter att ha sett oss om sätter vi oss i ett öltält där festandet är i full gång. Så kl 13 beställer vi oss en varsin liter öl. Träffar ett gäng italienska skatare vi hängde med hela kvällen.  
Måste säga att de är asnice att festa på dagen. De är ljust ute och man är inte så trött. När klockan sen blev 22 gick vi hem och sov. Helt lagom och riktigt rolig kväll. 
 
Detta är en av två stora gator på Oktoberfesten. Rätt stort party. 
Dagen har varit lugn. Tog en fika på Starbucks i stan men Matilda och Sanna. Mysigt. 
Nu är matlådorna fixade. Tvätten tvättad. Blir att komma i säng tidigt ikväll. Har en tuff vecka framför mig. 
Eftersom jag inte tränade något förra veckan kommer jag att ha en jävla träningsvärk i veckan. 30 timmar dans på detta. Oh yeah. 
Sen kommer Mammi och Pappi på tordag!! Åh de ska bli skoj. Ser jag fram emot. Kan inte fatta att de bara är tre veckor sedan vi sa hejdå på Arlanda. Känns som jag varit i München en evighet. 

Torsdag!

Publicerad 2009-10-01 11:53:18 i ,

Fjärde dagen hemma. Stannade hemma idag ändå. Matilda är också hemma idag så jag slipper vara sjuk själv. 
Mår som sämst precis på morgonen. Och att sätta sig på cykeln och cykla 5 km de första man gör är kanske inte det bästa. Men nu efter att ha hostat upp båda lungorna känns de bättre. Så imorgon ska jag till skolan. 
Jo inte nog med att vi dansar 30 timmar i veckan. Vi cyklar även 1 mil varje dag. Sen vill dom att vi ska springa/simma/prommenera i en timma 2-3 gånger i veckan för kondition och hålla mjölksyran borta. Har vi inte kommit igång med än. Tar de om en vecka. Eller två. 
Ni som känner mig vet att jag cyklar inte frivilligt. Inte hemma i Sverige iallafall. Men Tyskland är såå mycket bättre att cykla i än Sverige. Här existerar inte backar. Det är platt. Överallt. Ja förutom den lilla backe som finns då som naturligtvis ligger på vägen till skolan. Men den kan jag leva med. Den är ju inte direkt som hembygdsbacken som jag bor i hemma. Så från att ha vägrat cykla hemma cyklar jag nu 1 mil om dagen. Minst. 
Har just nu en ganska stor dos av hemlängtan. Saknar Karlskoga och Stockholm. Men de är nog bara för att jag varit hemma i fyra dar och är enormt uttråkad. Och för att jag vet att de är så lång tid tills jag ska hem. Mammi och pappi kommer om en vecka idag. De ska bli himla skoj. 
Har höstlov om en månad. Men bara en vecka så tycker inte att de är nån idee att åka hem. Tror jag. För när de lovet är slut är de bara en månad till jullovet. Jullovet som slutar på min födelsedag. Inte okej. Funderar på att åka hem dagen efter och missa första dagen i skolan. 

Om

Min profilbild

Anna

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela