Anna

Update

Publicerad 2008-05-31 17:17:56 i Anna,

Idag har jag tagit årets första dopp. Gick ner till Möckeln mamma och jag. Det var riktigt skönt faktist. Inte alls så kallt.
Nu har mamma gjort smootie till mig. Ut i solen och gassa igen.

Update

Publicerad 2008-05-31 12:53:38 i Anna,

Oj vad jag inte har varit aktiv nu på ett par dagar. Har slutat skolan nu. Gick sista dagen igår. Tårkalas var de. Usch vad jobbigt de är att säga hejdå. Kommer verkligen sakna alla dessa små saker som lunchen, kaffe drickandet med kristin, marias mobbning. Helt underbar klass och kommer sakna er alla. Tack för ett fantastiskt år på KPS!

Har varit i Kristinehamn i två dagar. Bott på elevhemmet. Min lägenhet är nu besiktigad och nycklarna inlämnade. Så nu kommer jag inte komma upp dit igen. Har fullt upp med att packa upp alla mina kartonger och påsar. Herregud vad grejer jag har. Men nya rummet blir bra. Börjar få lite ordning iallafall. 

Har hittat min mobilladdare nu i all bråte. Så nu är jag kontaktbar igen. Inte varit de på nästan hela vecka. Rätt skönt faktiskt. Och handikappande. 

Har kontigt nog semester nu eller vad jag ska kalla de denna vecka. Det var ett tag sen jag var ledig.

Veckan har varit lite galen. Mycket som hänt...
 
Ska till Örebro i kväll och kolla på storebror som spelar i stadsparken. Ska bli kul. Ett tag sen jag såg dom spela.  

Nu har Anna gjort de igen. Har hittat nya skor, på barnavdelningen. Vita tygskor som alla andra har. Strl 35. Tror mina fötter krymper. Är ju helt oproportionerlig. 170 lång och strl 35/36. De bra är ju att barn skor ofta är lite billigare. Sparade 50 kr. De trista är ju att de flesta barnskor är rosa och glittriga.

Update

Publicerad 2008-05-26 19:54:57 i Anna,

Har varit och hälsat på My och Ida nyss. Tog en promenad. Mysigt.

Hade sista moderna klassen idag. Verkligen synd. Var med och tog fullt ut idag trots onda ben. Dom kommer inte vara bättre imorn. Men kan inte halv göra på sista lektionen. De va jättekul. Fan att de ska vara slut. Fan att de ska göra ont i benen.
Har uppvisning imorn kl 11:30. Först ska vi ha balett och sen modern improvisation i äppelträdgården. Ska bli kul.

image54

Med denna lilla skrutt katt bor jag numera med. Hon har väckt mig två gånger inatt.

Update

Publicerad 2008-05-26 09:14:13 i Anna,

Sitter i skolan nu och väntar på att de ska bli kaffe. En kvart kvar.
Haft samtal precis med min lärare. Alltid kul att få positiv feedback. Fick läsa pappret jag skrev när jag började här om mina mål med året. Har faktiskt uppnått alla mer eller mindre. 
Lånat Kristins dator som hon nu vill ha tillbaka.  

Update

Publicerad 2008-05-25 18:41:24 i Anna,

Då var man tillbaka på Lilla svängen för att stanna, ett tag iallafall. Inte för länge hoppas jag. Har flyttat hela dagen. Varför tog jag en lägenhet på fjärde våningen utan hiss?
Fick med oss det mesta hem. Har kvar en kartong och en byrå. Har fått ihop sängen i nya rummet nu. Men storebrors saker finns kvar. Ska börja riva ur hans grejer. För han lär ju inte ta tag i de själv.

Var ute i Karlstad igår. Hade riktigt kul. Sista helgen klassen är hemma. Så Kristin, Mia, Alex, Carro, Maria och jag var på nöjes. Kvällen slutade dock inte så kul. En kille som stod brevid oss på dansgolvet blev nerslagen.

Igår var de SM i marsch drill. Jag var supliang eller vad de heter. Räknade tapp gjorde jag iallafall. Gislaveds Drillflickor tog hem guldet. De va bara fyra startande trupper. Lite besviken. Dom riktigt bra va inte där. Varken Bjuv eller Linköpings stora. Året vi tävlade va de 10 startande.

Update

Publicerad 2008-05-22 18:19:10 i Anna,

Idag har vi haft flamenco på schemat. Dock mådde jag rätt illa imorse och kände mig rätt svag. Så jag satt hela dagen. Mår lite bättre nu. 
Flamenco såg kul ut iallafall. En lärare från Danshögkolan kom och hade heldag med oss. 
image53

Hade sovmorgon till 11:30 idag. Det var väl behövligt. 

Inatt blir nog sista natten jag sover i min lägenhet. De känns inte alls kul. Usch vad jag kommer sakna den. Trivs ju så bra här. Dock inte i stan. Blir ju skönt att komma tillbaka till hus men blir ju inte själv. Känns ju lite både och. 

Ska vara flaggvakt iår igen på marsch SM. Ska räkna tapp iår med. Gjorde jag inte förra. 

Lämnade in min ansökan till Danshandledarlinjen idag.   

Update

Publicerad 2008-05-19 21:50:54 i Anna,

Har lärt mig lite om hur man gör om designen på bloggen nu. Kan väl inte påstå att jag är hel nöjd med resutlatet. Men lära mig lite till när jag orkar någon dag. Så snart får jag en snygg blogg.
Tackar Erika för tipset om designadinblogg.se

Update

Publicerad 2008-05-19 20:51:28 i Anna,

image51

En bra fin pöjk den där Matt Pokora.








Fyndat bågar.
Nu behöver jag fynda skor.

Update

Publicerad 2008-05-19 16:39:59 i Anna,

Varit en bra dag idag. Haft jazz och balett. Var ju inte med så mycket förra veckan så hade hur mycket överskotts energi som helst att göra av med. Då är de riktigt kul att träna. Det gick rätt bra. Foten känns fortfarande. Kommer nog få mer ont imorn. Hoppade tydligen bra idag sa min lärare. Alltid lika kul att få beröm.

Pratade med lärarna om nästa termin. Kom ju inte in där jag ville och för att inte tappa en massa får jag vara med på lektionerna i höst hur ofta jag vill, nästan. Kanske inte mer än en gång i veckan.

Ska ha massage imorn i skolan. Väldigt väl behövligt.

Idag söker hälften av dansarna på skolan till Danshögskolan. Så vi som är kvar har det så lugnt och skönt. Mer plats och mer tid till övningar.
Håller tummarna för alla er som söker!
image42

Update

Publicerad 2008-05-18 19:49:16 i Anna,

Åkte aldrig på Audition till Kulturama. Kändes onödigt med överansträngda ben och kommer ändå inte ha råd att gå om jag skulle komma in.
Har varit hemma hela helgen och inte gjort särskillt mycket. Flyttat en del grejer hem till mamma och pappa.

Var i Örebro idag och hälsa på släkten. Länge har jag kämpat emot men idag har de vänt mig med dom.
Hör och häpna.      Jag har ätit lax!      Och!        Jag tyckte det vad gott.
Sen har jag slutligen åkt på de där Mary Kay som mamma tjatar om att jag ska använda som är svindyrt. Fick en fundation av mamma.

Ska skryta lite om min kära syster som i helgens match gjorde två mål och blev matchens lirare.  

Malin! Jag har lärt mig göra Sexiga looken Paul utan hakcelluliter!

Update

Publicerad 2008-05-16 11:18:22 i Anna,

Jag kom inte in på Kävesta. Jag står som reserv nummer 8. Chansen att halva klassen väljer att inte gå är ganska liten. Chansen att tre fjärdedelar av Lunnevads elever väljer att inte gå är också ganska liten.

Så vad gör jag nu?

Update

Publicerad 2008-05-15 21:43:44 i Anna,

Poker är ett skit spel. När de går dåligt. Nu går de dåligt. Helt övertygad att jag skulle ta hem de. Men så sitter den jäklen på färg.
Förlorade på triss i knektar mot en som också hade de men högre högsta kort.
La mig och skulle tagit hem en jättepot.


image50

Update

Publicerad 2008-05-15 20:09:50 i Anna,

Idag är det två veckor och en dag sen Kävesta och fortfarande inte hört något. Börjar jag blir lite irriterad här.

Har varit och fikat med Bella precis. Det var trevligt. Länge sen vi fikade nu. Blå Valvet var stängt helt bara sådär. Så vi tog Ejes. Dom var griniga på Ejes idag.

Haft balett och modern idag. Inge bättre i anklarna så har varit med på hälften av övningarna.

Hade inspektion på lägenheten imorse. Kl 9.40 ringde de på dörren. Precis när dom skulle komma. Men de va Kristin som stod där. Inspektören kom 5 min senare. Så hade Kristin på besök under tiden. Jag som städade hela kvällen igår. Han kollade inte ens in i rummet. Gav mig bara en sjukt lång lista med saker jag ska städa.

Update

Publicerad 2008-05-14 18:58:57 i Anna,

Idag är de två veckor sen jag var på Kävestas audition. Skulle få besked inom två veckor. Men inget brev än. De kommer väl imorn. Har jag i och för sig sagt i en vecka nu.

Har lite dilemma över hur jag ska göra med Kulturamas audition. Den är på lördag. Vill inte gå på audion för att den är två dagar så måste fixa boende i sthlm. Har inte köpt tågbiljetter. Om jag nu skulle komma in vet jag inte om jag ens kan gå där. Kostar ju sjukt mycket och måste fixa boende i sthlm vilket inte heller är gratis.

Skulle underlätta en del om jag nu kunde få brevet från Kävesta med ett positivt besked.

Jag har överansträngt mig i anklarna. Så har suttit hela dagen idag. Ska kyla benen har jag fått tips om. Så ska väl ta en kall dusch nu.

Har förbesikning på lägenheten imorgon. Så har städat lite nu. Ska bara ta disken också då får de duga sen.

Update

Publicerad 2008-05-11 20:21:55 i Anna,

Har varit och hälsat på Mirres lilla tjej Filippa idag. Jättesöt. Blir 3 veckor imorgon. Så nu är det fyra från min gymnasie klass som fått barn. De är rätt mycket det. Jag är inte nästa iallafall.

Pratade med granntösen när jag kom hem. Hon har lärt sig cykla utan stödhjul nu. Ska börja sitta barnvakt åt henne nu igen när jag flyttar hem. Blir kul. Hur söt som helst hon med.

Lagar mat nu. Quorn filé potatis och bearnais sås. Har faktist för första gången nu i helgen efter två år kännt mig lite trött på att vara vegetarian. Men skulle inte kunna äta kött. Veg mat är faktist godare. Saknar nog mest lagad mat överhuvudtaget. Dålig på de där. Men nu så. Potatis har jag inte gjort iår än.

Brickan igår var trevlig. Satt ute Fia och jag nästan hela kvällen. Först någon efter tolv vi gick in. Gick till Viking och käka pommes innan vi gick hem storebror och jag.

Update

Publicerad 2008-05-10 18:31:28 i Anna,

Svar till Carro: På måndag tror jag. Inom två veckor sa dom. Och på onsdag är de två veckor.

Var ute igår. Först hos Tommy N på grillfest. Fast jag kom efter käket. Hängde lite med storebror och hans polare. Körde sällskapet vidare till Red Brick. Hängde där. Torun kom dit. Trevlig kväll.
Gick därifrån kl 1:30. Fast dom stänger 1. Men ingen som körde iväg oss. Knallade upp till Viking och kom på att ingen skulle äta. Bestämmde oss för att gå ner till sjön och bada, and so we did. Nere vid sjön höll en drös stackars otroligt omogna gossar på att elda. Gick ner och sa hej och värmde oss lite. Dom börja på att mucka lite så vi drog till T-bryggan. Där badade dom som badade. Blev lite opepp och bangade. Gossarna får för sig att bränna ner kanothusets trappor och gör det. Anna ringer polisen. Anna har fel nummer.
Går ner till brasan igen för att snacka lite och badarna för att värma sig och klä på sig. Då drar killarna och lämnar oss med en jäklit stor brasa. Vi vågar inte lämna elden och börjar försöka släcka den. Då kommer polisen.
Påpekar att detta inte var en bra idée. No shit. Förklarar läget och får lämna personnummer och telefonnummer. Namnger dock inte gossarna. Vet inte varför.
En alkis med två rottweiler kommer ner och frågar om han får låna lite eld till sin cigg.
Vi drar. Träffar på hälften av gossarna på hemvägen. Dryga som fan. 
Hemma kl 3:30. Somnar i soffan under reprisen på Myggan. 

Ska till Brickan ikväll igen. Fia kommer snart och käkar mat här. 

Var på loppis imorse. Trevligt. Fynda dock inget. Storebror stod för det. Jag stod för kaffet.
Skulle hämta bilen förut som jag lämna på stan igår. Åkte med pappa en sväng och sitter med mammas bilnycklar i handen. Fick ta en promenad. Skoskav. 

Update

Publicerad 2008-05-08 18:24:58 i Anna,

Idag körde vi stångskolan utan stång på baletten. Hur jobbigt som helst. Men tycker faktiskt de känns bättre att göra den utan stång. Balansen blir ju i och för sig hur dålig som helst. Men jag spänner mig för mycket när jag håller i stången.

På anatomin stretchade vi. Hur skönt som helst. Par stretching.. Lägger kroppsvikten på den andra så man kommer längre ner.

Hade modern första gången på typ en månad. Sista lektionen som man alltid är mest trött på. Men de gick rätt bra. Inte missat så jättemycket. Glömt övningarna men snappa upp dom rätt fort.

Fick antagningsbesked från lunnevad idag. Kom på 13:e reserv plats. Chansen att 13 av 20 tackar nej är nästintill obefintlig. Så jag lär inte komma in. Mia kom 12:e reserv. Men om man räknar på att de va 90 som sökte och vi kom 32 och 33:a. Då är de rätt bra ändå.


Har börjar flytt packa idag. Packat två kartonger med saker jag inte kommer använda innan jag flyttar. Så imorgon ska jag åka till mamma och pappa med dom.

Update

Publicerad 2008-05-06 18:30:33 i Anna,

Dagen har varit sjukt jobbig. Har haft alla fyra lektioner dansklasser, balett, dansteori, street och flamenco. 8:30 - 16:00. Kom hem och somna nästan direkt. Sov en och en halv timma. Så nu kommer ja ju inte kunna sova ikväll.
Flamenco va kul. Svårt, men kul.
Har ont i kroppen sen i lördags. Har inte blivit bättre av allt dansande.
Och imorgon är de dags för jazz dagen igen. 3 lektioner jazz. Tänkte ladda med pannkakor ikväll. Nej inte egengjorda.

Käkade frukost på skolan imorse. De va tomt i kylskåpet. Så fick en riktigt stadig frukost med gröt ägg smörgås juice och kaffe för 30 kr.

Ät inte smörgåsrån i sängen.

Update

Publicerad 2008-05-05 17:38:42 i Anna,

Grillade igår med Erika, Jonas, Skoog, Ryllander och David. De va riktigt trevligt. Grillade först vid näset och åkte sen hem till mamma och pappa. Spelade kort i kuvösen. Plump.
Sov hos mamma och pappa. Var inte kör duglig.

Jazzen idag har gått helt åt helskotta. Måste vara pga ledighet och auditions i huvudet. Satte inte diagonalerna som jag kan.

Första dagen på evigheter som jag går till skolan och jag glömmer självklart att slå av kaffebryggaren. Så bara att knalla hem igen efter måndagsmötet.

Ska börja packa inför flytten idag tänkte jag. Om jag orkar. Måste ta tag i disk berget. Inga skålar rena.  

Update

Publicerad 2008-05-04 12:37:05 i Anna,

Jag åkte tillslut på auditionen igår. Gick upp kl 5. Lämna Kristinehamn 5:30. Framme i Linköping 7:30. Lite små läskigt att köra själv så långt tidigt på morgonen. Men de gick bra. Inga djur på vägen. Bara vid sidan av. Älg, tranor och en hel drös med andra fåglar. Hämtade Mia på station i Lkp och åkte till auditionen. Först var det indelning i två grupper. Sen hade grupp 1 allmänt rörelseprov medan grupp 2 filmades. sen byttes vi av. Mia och jag var i grupp 2. Sen var de lunch. Och efter lunchen gallring. Rörelseprovet gick skitdåligt. Hypernervös och skakade i hela kroppen. Det är svårt att dansa och skaka samtidigt. Men tydligen gjorde jag nått rätt för jag gick vidare i gallringen. Mia med. 

Kom på på vägen ner att dom har ju hyfsat duktiga drillare i Linköping. Så om jag nu skulle komma in kunde jag fortsätta drilla där. Fast egen teknik träning då. Platsar inte riktigt i truppen där.

Vet inte hur många som åkte. Men vi var 18 kvar. Vi va minst 25 innan tror jag. 
Sen var det prov i balett, modern, jazz och street. Kan inte säga att de gick särskillt bra. Så jag tror inte jag är en av de 18 som kommer in av de 90 sökande. Återstår att se. Får besked inom två veckor.

Var uppe 19 timmar igår. Var något trött när jag kom hem. Slockna direkt. Mia och jag hyrde film och kollade på den hemma hos mamma och pappa. When a stranger calls. Rekomenderar inte. Var tillbaka i Kristinehamn kl 23:30 typ. Sov till 11 imorse.

Har ont i hela kroppen idag. Särskillt benen. Träningsvärk.

Ikväll blir de grilla med Erika och Jonas. Fun fun.

Update

Publicerad 2008-05-02 12:38:40 i Anna,

Har en audition imorn jag inte vet om jag ska åka på. Känner mig inte alls peppad eller motiverad. Men rädd att jag kommer ångra mig om jag inte gör de. Vill ju egentligen inte gå på den skolan. Men om jag inte kommer in på Kävesta som jag sökte i onsdags så vet jag inte vad jag ska göra. Beslutsångest. Måste åka hur tidigt som helst imornbitti om jag ska hinna.
Vet inte alls vad dom går efter på kävesta. Gjorde ju absolut inte bort mig dansmässigt iallafall. Men har en känsla av att jag inte kommer in. De hade jag ju inte på KPS heller och där kom jag ju in.

Fikade med Torun och Karima igår. Trevligt. Idag vet jag inte vad de blir. Borde kanske ta tag i min lägenhet. Orka.

Update

Publicerad 2008-05-01 17:34:52 i Anna,

Idag fyller storebror 23. Har precis grattat honom.
Igår fyllde Fröken Bäck 21. Grattis vännen!

Igår var jag på audition. Gick väl sådär. Var ju inte sämst. Men fick en känsla av att dom inte ville ha mig på skolan. Får se om en vecka. 
Drillade på Björkborn igår. Gick rätt bra. Kul. 

Var på fest i Kristinehamn igår. Blev en kort kväll. Men trevlig.  

Om

Min profilbild

Anna

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela