Anna

...

Publicerad 2009-11-27 18:15:34 i ,

Ja de är jag som är dum i huvudet...
Ett steg bakåt - två steg fram




Herregud man blir ju mörkrädd av sin egen dumhet....

updatering

Publicerad 2009-11-27 17:40:32 i ,

Två steg bakåt - ett steg fram.

Äntligen kom de där steget fram. Som jag har väntat. Nästan gett upp hoppet. Har kännt mig så dålig i skolan senaste veckorna. Suger på allt! Kan inte hoppa, kan inte snurra, skador överallt, stel som fan, you name it.
Men denna vecka har de faktiskt vänt. Har fått flera good! av mina lärare. 
Hoppen fungerar bättre och bättre, vigheten börjar komma. Snart nere i spagat och kommer ner med huvudet i golvet nu i andra position. Magen ska i förr eller senare. Okej jag kan fortfarande inte snurra men.. 
Skadorna är sisådär. Ryggen och axlarna mår bra nu. Hälarna mår inte bra. Hoppade massa stora hopp på moderna idag som jag kanske inte borde ha gjort. Men de va för kul för att sätta sig. 
Fina Lisa sa idag att hon tyckte jag hade utvecklats. Tack Lisa de värmer som bara den! 
Så skönt att känna att man är tillbaka i leken igen. Dessutom lagom till prüfung också om de håller i sig.
Idag hade vi massage på anatomin. Sanna tog hand om mina ben som verkligen behövde en omgång. Har kramp i vaderna mer eller mindre konstant. Hittade muskler på utsidan av låren som gjorde så brutalt ont att bara peta på. Hade lite svårt att ligga still av all smärta. 
Ikväll ska Sanna och jag ha filmmys. Så nu ska vi iväg till affären och köpa chips, godis och cola. 

onsdag?

Publicerad 2009-11-18 17:12:51 i ,

Är ledig idag och är helt inställd på att det är helg. Blir så konstigt i huvudet när dom håller på och ställer om veckodagarna. Dessutom är klockan bara 17 men känns som typ 21. Varit en lång dag idag. Började med ett besök hos naprapaten. Massage och knakande. Har jäättemånga låsningar i ryggraden som behöver fixas. Klagade lite över mina ömma hälar och fick massage där och recept på en salva jag ska smörja med nu. De är bra här i tysklnad att naprapaterna får skriva recept. Jag tror jag ska gifta mig med en naprapat. Har inte råd att springa dit hela tiden. Så om nån är naprapat och vill gifta sig eller nån som vill gifta sig med mig - bli naprapat!
Har sen städat i lägenheten. Igen. 
Skulle gå med brudarna i klassen till stan men vände på vägen för att istället betala elräkningen. Fattar inte hur man gör på internet och var tvungen att åka till deras kontor. Skulle ansluta till brudarna efter det men kom på att jag bara hade nummer till en av dem som inte svara. Så åkte hem och gjorde min egna latte och hitta lite glass i frysen och sitter nu här. 
Har haft oförskämt fint väder idag. Sol hela dagen och typ 15 grader varmt. Ofattbart att de är 18 november. 
Kom på idag att de är första advent nästa söndag. Sjukt.
Om två veckor har vi Prüfung. De är våran termins examen. De är då man får reda på om man får gå kvar i klassen eller om man flyttas ner till kvälls skolan. Dom har sagt att dom inte brukar flytta första terminen så de känns ganska lugnt. Tror inte jag är den första att åka heller. Så är inte så nervös. Ska bli skönt att höra var lärarna ser och tycker om mig. Veta vilken nivå man ligger på. 

tisdag

Publicerad 2009-11-17 18:07:46 i ,

Imorgon är det bönedag här i Tyskland. Innebär att alla har ledigt från skolan men de är inte en röd dag så alla affärer är öppna. Nice. Jag har bara lite sovmorgon eftersom jag ska vara hos naprapaten kl 9. Skönt ändå att vara uppe i tid och ha hela dagen att sysselsätta mig med annat. Ska nog tyvärr spendera en del av dagen att städa så Tilda inte kommer hem till världens bombnedslag.
De bästa med att vara ledig imorgon är allt man slipper göra ikväll. Matlåda, plocka fram kläder, sova supertidigt. Har hur mycket tid som helst att kolla film ikväll. Wiiee!!
Den 3 dec kommer Erik och Fredrik hit!! Den 4 dec kommer Torun!! Ska bli sjukt kul att ha dom här. Ska gå och se Them Crooked Vultures. Skoj. 
Idag hade vi sensommar värme här. Typ 20 grader varmt och sol. Satt ute och fikade under den timme vi skulle haft drama som var inställd. Psykiskt är jag inte alls med på att de kan vara så varmt i mitten av november så jag hade idag på mig varma skinnjackan halsduk mössa och vantar och dubbla byxor. Jaa jag svettades en del när vi åkte hem.  
Även om min vardag är tuff är jag enormt glad över att jag lever för min vardag och inte för min helg. 

löördag

Publicerad 2009-11-14 21:30:20 i ,

Idag var planen att ta en sväng till stan och fika på Starbucks Sanna och jag. Lite otippat hamnade vi mitt i en demostration av den tyska motsvarigheten till Sverigedemokraterna. Vi anslöt oss till den gigantiska folksamling som protesterade mot denna demostration. Kravallstaket mellan de båda gängen och 100tals poliser. De va riktigt mäktigt. 
Igår va planen att hänga med klassen på enchilladas och sen gå till Josefine. Jag och Sanna fastnade hemma hos mig i en lång diskusion om oss dansare, döden och allt mellan himmel och jord. Kl 0.00 gick vi till Josefine och gick hem en halvtimma senare. 
För att köra vidare på spåret "vi dansare skiljer oss lite från andra människor" diskuterade vi de faktum att vi står 4-5 timmar framför en spegel varje dag i superslimmade trikåer. Inte alla som skulle klara det. 
Dessutom har vi oftast fokus på våra egna fötter. Sjukt hur vi kan i timmar stå med fullt intresse och kolla på våra egna fötter. Vi är skadade av dansvärlden. Tänker koreografier till musiken vi lyssnar på. Tänker dygnet runt på om vi använder musklerna rätt och om vi har en bra hållning. 

Åh så va de hälga!

Publicerad 2009-11-13 20:08:46 i ,

Tigerbalsam på en gammal sträckning gjorde susen. Skönt att stretcha idag. Körde minst en timma. Fick nya övningar idag på anatomin för att releasa i höften. Behöver jag. Så nu ska jag köra på med dom nästa vecka. Dom och dropparna kanske kan få mina halvlånga muskler att bli lite längre. 
Sitter och väntar på att pizzan i ugnen ska bli klar och att Sanna ska komma ner och käka hos mig. 
Hade underbara minst (säkert mer) +15 grader och sol ute idag. Fick dock inte njuta mycket av den men ändå. Nice. Skulle bli fint i helgen med tror jag. Det gillas. 
Ikväll ska vi till Enchilladas nere på gatan och hänga. Typ halva klassen ska dit och sen på fest hos Josefine och Claire och sen ut. Ut går nog inte jag. Sängen lockar mer. 
Har upptäckt att på en av barerna i vårat hus är antingen öppet dygnet runt eller öppnar typ 7. De sitter folk där och dricker öl på morgonen iallafall. Frukost öl? 

Torsdag

Publicerad 2009-11-12 20:09:34 i ,

Va hos naprapaten igår och fick en ny nacke. Mår som en gud efter detta. Fick ryggen knakad med. Återbesökt på onsdag för mera ryggknäckande. Fick med mig en liten suspekt flaska med suspekt innehåll. Ska ta 5 droppar 3 gånger om dagen för att bli mer avslappnad. Dropparna är starka men smakar helt ok. Funderar på om de är sprit han häller i mig. Hur som så funkar dom. Känner mig mer avslappnad och inte lite stel. Behöver jag verkligen. Inte ok att vara stelast i klassen inte. Ska de bli ändring på. Stretchade en timma idag. 
Fick en liten nytändning efter naprapat besöket. Han sa att han skulle fixa min rygg. Knaka så att min felplacerade disk ska hamna rätt. Min onda höft beror på disken. Den påverkar tyvärr mer än den gör ont. Ja och så kanske jag kan bli lite vigare med dessa suspekta droppar. Införskaffade tiger balsam idag så jag hoppas de kan hjälpa lite på traven med. Linnementet jag har är tydligen smärtstillande och smärtstillande får man inte dansa på. 
Och Tilda kommer inte förräns på söndag!! Tråk som bara den. Är tomt i lägenheten utan henne. 
Ska kila upp till Sanna en sväng nu. Vi fastnade framför datorn igår och youtubade i tre timmar. Ska vi inte göra ikväll. 
OCH!! Jag har kokat ris utan att ens vara nära på att bränna sönder någon kastrull!!

Måndag

Publicerad 2009-11-09 18:44:55 i ,

Ja då var de slut på lovet då. Och de känns. Verkligen. Jag satte klockan igår morse på 8:30 för att inte ge kroppen en allt för stor chock när jag idag skulle upp 6:30. Men icke då, jag somna om igår morse och sov till 10:30. Hade aningen svårt att somna igår kväll. Så de gick segt som fan och komma upp imorse. Vilket yttrade sig även i skolan. I min skola räcker de inte med att bara vara där. Nejnej. Man ska vara på topp och ha fullt med energi för att klara att dansa en hel dag. Styrketräningen var tuffast idag. Vill inte ens tänka på hur ont det kommer göra i kroppen imorn. 
Va på banken idag för att visa upp de intyg jag fick från skolan på att jag går där. Försökte vara duktig och säga allt på tyska men bankkvinnan orkade inte lyssna på min traggliga tyska utan började prata engelska med mig. Ska idag betala elräkningen men de skulle kosta 150 kr extra att betala den kontant på banken så jag väntar tills kontot är aktiverat och riskerar påminnelseavgift. 
Va inne i en te affär på vägen hem och köpte överraskande nog te. Där kunde dom inte engelska så där gick de att köra på med tyskan. Träning träning. 
Imorn ska jag till Kreisverwaltung. Dit ska man gå och säga "Hej, jag kommer från Sverige och ska nu bo här". Få nått papper och ska även visa upp detta på banken. 
Nu ska jag kila upp till Sanna och se om hon kommit tillbaka. Skulle visst inte alls komma igår utan idag. 

lördag

Publicerad 2009-11-07 20:56:34 i ,

Känns inte alls som lördag idag. Känns verkligen som söndag. Men de är bara för att man här måste planera måndagen på lördagen eftersom de inte är några mataffärer öppna på söndagar. Så de är typ allt jag gjort idag. Handlat mat. 
Fick vet nyss att Tilda som är sjuk inte kommer hem förräns på onsdag. Trist. Men Sanna kommer ju imorn iallafall. 
Ska iväg till Lisa nu och kolla på Smala Sussie. Redan sett Kenny Starfighter och 500 days of summer idag. 
Sitter nu och lyssnar på gamla kent låtar på högsta volym i Tildas högtalare. Love music!
Värdelös som jag är tackar jag gudarna för att jag inte är slav i Egypten och inte värd nånting. 
Efter att ha bott i över två år hemifrån kan man ju tycka att jag ska ha lärt mig att inte lämna köket när jag värmer mjölk. Men nejnejnej så höga tankar om Anna ska vi inte ha. Bränd mjölk över hela spisen är resultatet av min egen dumhet. Lära mig läxan denna gång? Återstår ju att se men ha inga höga förväntningar.

kommentarer

Publicerad 2009-11-06 12:54:02 i ,

En försynt undran över skribentens egen intellektuella kapacitet. Inlägget drällde av stavfel!!! - Mammi om gårdagens kommentar angående inlägget om kadettbalen.


Tack Mammi håller helt med. Undrade även över detta själv. Nån som är lite avis kanske.
För övrigt är Matilda ganska rolig. Hon är expert på att prata alla slags hittepå språk typ rövarspråket. Matilda har dock tagit rövarspråket en och två nivåer högre. Rövarspråket baklänges på engelska. Den ni!
Toteewowsos!
Verkar inte bli nått Alperna på lovet. Ska till Englska parken nu med Helena. Läste vad jag skrivit tidigare om denna park här i bloggen. Central park i New York vad de enda som stod. Skulle stå att English garden är större än Central park. Så nu fick vi även in denna information. 

kvällsbad

Publicerad 2009-11-05 23:47:12 i ,

Jo kvällen slutade lite otippad med att Helena och jag bestämde oss kl 19 för att gå och simma. Badhuset på gatan stänger inte förrens kl 23. Så vi simmade några få längor innan vi övergick till bubbelpoolen, ångbastun och den ikväll helt fantastiska utepoolen. Poolen är upplyst under vattnet och de är knappt några lampor över ytan. De varma vattnet ångar och ångan lyses upp underifrån. Ser magiskt ut. Dessutom var himlen stjärnklar. Underbart att ligga på massage stolarna under vattnet och titta på stjärnorna. 
Inte lika underbart var att när jag väl gått hela vägen hem kommer på att jag glömt mina nycklar i omklädningsrummet.

Kadettbal 2

Publicerad 2009-11-05 23:40:51 i ,

Fick idag en arg kommentar om ett inlägg jag skrev i april 2008 efter jag varit i Karlskrona på kadettbal. 
http://annasjk.blogg.se/2008/april/kadettbal.html
Vill du veta en sanning om kadetterna ı Karlskrona? 


Kadetterna i Karlskrona (de som skall bli sjöofficerare) har oftast gjort lumpen som 'matroser' eller andra förekommande usla befattningar och kallas flottister. Den killen som du gıck med e en sk. 'flottist'. Flottısterna e de mest vardelösa kıllarna. De som inte fıck bra resultat ınom fys och ıntelligens-testerna under mönstringen. Det finns en allman sannin om att flottist blir man om man inte e smart eller har bra fysik. De uslaste killarna med andra ord skickas tıll Karlskrona. Bland de mest usla inom flottan kallas de sk. 'matroserna'. Dessa killar e ofta lönnfeta och inte vidare intellıgenta. Grattis. Flottister e och kommer alltid vara riktiga nollor.Extra patetiskt blir det eftersom tjejer som du tycker att dessa killar e stilıga i sina uniformer. Dessutom e dessa killar tvingade att jobba i Karlskrona under sın karriar. Vem fan vill bo i Karlskrona i hela sıtt liv med kass lön. Misslyckat. Nu kommer din kille garanterat ljuga om du skulle undra om dessa saker. Flottister e nollor. Oavsett om de har unıform eller inte.


Ursäkta vad? Är detta ett skämt eller? 
Hur som så är jag varken tillsammans med Filip eller Nicklas. Ingen utav dem är nollor och ingen utav dem bor kvar i Karlskrona. 

5 nov.

Publicerad 2009-11-05 14:45:08 i ,

Ja nej som sagt så var de ingen jätte briljant ide att vi skulle ut igår och sedan åka till alperna tidigt idag. Utgång blev det och alperna skjuter vi upp till helgen. 
Kl 5:30 kom vi hem Helena och jag. Rolig kväll som började med Youtube häng hos Helena. Va hos Cheri på födelsedags fest och skulle sedan till Atomic Café. Där va de fullt. De danska damerna tog en taxi och jag och Helena bestämde oss för att gå hem. Träffade några tyska killar som vi följde till en efterfest. Efterfest var lite att ta i. De va mer studentkillarhäng. Dom bodde i ett stort fancy hus som va nån slags studentförening. Där satt dom och spela MarioKart medans jag och Helena övade våran knackliga tyska. Ja de låter ju inte superkul men de va rätt nice. 

4 nov.

Publicerad 2009-11-04 18:54:11 i ,

Gårdagens spelningar var över förväntan. Båda banden, Moll Flanders och Molotov Jive va riktigt bra. Bra ös på sceen trots en inte allt för stor publik. Publiken var ändå på hela vägen och dansade med. 
Kul att så många svenska band är stora i Tyskland och att de ofta kommer hit. Nästa spelning på 59:1 blir Soundtrack of our lives. Ser jag fram emot. 
Blev överlycklig när sångaren i Molotov sjöng en vers av en svensk låt. Länge sen jag hörde en svensk textrad live. Bara jag i lokalen som visste vilken låten var och kunde sjunga med. De va kul. 
Att gå ensam va ju annars ingen jättehöjdare. Sällskap hade ju varit kul. Men de va nice ändå.
Passade på att få prata lite svenska efteråt och snackade med båda banden. 
Idag har jag, Helena och Elina varit på Starbucks och fikat. Gick till Frauerkirche en sväng och tittade. Sånn mäktig stämning i den kyrkan. Promenerade hemmåt och skulle handla på vägen. Gick förbi en frisörsalong och skulle fråga när nästa tid fanns. De blev en spontanklippning direkt. Läskigt som fan att klippa sig hos en tyska. Hon förstod inte ett ord engelska och en kille fick springa mellan mig och sin kund för att tolka. Svårt att förklara på engelska med. Uppklippt på engelska? Upcut? Tveksamt. Körde med det gamla hederliga teckenspråket. 
De blev helt okej. Ville behålla hela längden i fram men hon finslipade ett antal gånger hela håret och millimeter efter millimeter åkte av. Nacken ville jag ha kort. Den blev inte så kort som ja ville ha den men de duger. Är ju inte överdrivet kräsen och ska ändå bara ha håret uppsatt. 
Första gången på vet inte hur länge som jag fick håret tvättat hos frisören. De va nice. På självfallet där jag brukar klippa mig i Karlskoga brukar dom inte tvätta och de blir billigare så. Tror jag betala lika mycket här som i Karlskoga. Värt.
Ikväll ska vi på fest hos Cheri som fyller år idag. Vet att de flesta satsar på Atomic Café sen. Då är frågan vad jag ska satsa på. Om tanken är att vi ska åka till aplerna imorn förmiddag känns de ju inte riktigt lämpligt att komma hem 5-6 inatt. Men vi kom fram till att vi kan ju sova på fredag. Låter rimligt nu. Frågan är om de gör de imornbitti.

3 nov.

Publicerad 2009-11-03 18:52:53 i ,

Kvällen till ära ska jag spendera själv på 59:1 och kolla på Molotov Jive och Moll Flanders. Kan nog bli nice att gå på konsert ensam. Har idag lyckats att göra ännu mindre än igår. Har gått ut med soporna och åkt en snabb vända till stan. Men va fan. Jag har ju lov. Och jag ska ut ikväll.
Scannade igenom min enkla garderob för att klä mig inför aftonen och bestämde mig för snortajta Cheap Monday jeans. Men just idag valde mina kära byxor att gå sönder. Dragkedjan i jylfen är paj. Så byxorna får nu gå i graven. Frågan är då om och var man kan köpa Cheap Monday jeans i München. 
Ja de får nog bli dom svarta inte så snortajta jeansen istället. 

Le sac

Publicerad 2009-11-02 21:53:21 i ,

På begäran från mammi kommer här bilder på senaste klädköpet. Multifunktionella klänningen Le Sac från American Apparel.
Bilden längst ner i mitten     ^  den alltså var hur jag valde att ha den i lördags. Även den färgen jag köpte. Bandet kan man byta ut och säljs i olika färger och material på America Apparel. Like it alot. 

2 nov.

Publicerad 2009-11-02 15:17:57 i ,

Har precis återigen ring till 3s kundtjänst. Ringde dit för tre veckor sedan för att låsa upp min gamla telefon så att jag har en svensk och en tysk. Fick veta att man måste skicka telefonen till 3 så att dom kan låsa upp den. Uppger mamma och pappas adress så att dom kan skicka telefonen eftersom detta kuvert inte skickas till utlandet. Skicka INTE kuvertet till min gamla adress i Kristinehamn där jag bodde när jag var kund hos er. INTE.
Kuvertet skickades till min gamla adress i Kristinehamn. 
Så nu är ett nytt kuvert påväg till mamma och pappa(förhoppningsvis, har inga höga förväntningar) så att dom kan skicka telefonen till 3 så att dom kan låsa upp telefonen vilket ska ta två veckor. Hur komplicerat är de att låsa upp en telefon? Och sedan skicka tillbaka telefonen till mamma och pappa så dom kan skicka den till mig så att jag kan använda de tyska kontantkort jag köpte för en månad sen. Detta kostar för övrigt 300 kr.
Kundtjänst verkar inte direkt ha någon förståelse för att man ringer från utlandet och betalar 5kr/min för att få prata med dem. Inspelade checka röster med "Du vet väl om att du som kund kan uträtta dina ärenden direkt på internet" drar ut på mitt samtal. Precis de jag vill lägga mina CSN pengar på. 
Tack 3.
Ja jag är bitter idag. De rengar och Tilda och Sanna har åkt till Sverige. Dessutom är dom i fullgång och bygger på grannhuset. Våra playwood dörrar håller inte direkt ljuden ute. 
Och bloggen laggar. Detta är trejde gången jag skriver detta inlägg. När jag klickar på publicera kommer sidan upp igen med "Detta fält måste fyllas i". Jaha! För de va inte vad jag gjorde de senaste 15 min. Markerade och sparade andra gången. Två första raderna sparades. Va fan? Jaja nu verkar de funka. Och min bitterhet har jag tillmestadels skrivit av mig.

Hälga

Publicerad 2009-11-02 00:07:04 i ,

Sitter på Tildas dator och väntar på att alla filmer från hennes dator till min disk ska bli klara. De går segt. Blir nog att sitta uppe ett bra tag till. Imorn åker Tilda och Sanna till Sverige. Blir nog långa dagar denna vecka så filmer behövs. Ska bli konstigt att inte träffa Tilda och Sanna på en vecka. Vi har ju setts varje dag nu i två månader. Iallafall jag och Tilda.
Har precis varit hos Helena och kollat på Patrik 1,5. Bra film.
Var i Engelska parken idag. Fattar inte varför jag inte tagit mig dit tidigare. Ligger inte alls långt från mig. Parken är Europas största stadspark och är 4 mil lång. Centralpark i New York. Där ligger även Münchens största Biergarten. Strosade runt i parken och tog en fika sen. De var mycket folk i parken. Massa hundar som lekte. Så otroligt vackert med alla höstfärger på träden. Kan tyvärr inte dela med mig av bilder eftersom min kamera inte ville fungera idag. Hade sol och typ 10 grader varmt. Perfekt väder att söndagspromenera i.
Ska bli skönt att få tid att göra allt som behövs göras. Ska ägna morgondagen åt att tvätta och plocka lite.
Ska hinna med att fixa bankkonto i veckan har jag tänkt med. Lite konsigt att skaffa ett tyskt bankkonto. Bor ju liksom här mer på riktigt då.


Ja kan väl nämna lite om gårdagen. Grunnade hela dagen på om man skulle ut eller ej. Shoppade hela eftermiddagen. Köpte en klänning på American Apparell. Örhängen och nagellack. Var hemma och förfesta lite utan att bestämma mig för om jag skulle ut eller ej. Tilda och My bestämde sig för att inte gå ut för att sedan ändra sig och visst gå ut. Sanna bestämde sent att även hon skulle med ut. Strax innan tolv satt jag vid datorn osminkad och velig. Taggade till och en timma senare stod vi på tunnelbanan på väg ut. I nya klänningen, nya örhängen och fixade naglar. Länge sen jag var ute på detta vis fixad och allt. Gick till Atomic café som enbart hade gästlista för kvällen visade de sig. Vi kom in ändå. Hade askul och dansade till kl 5. Sen var de hemgång. Otippad kväll som blev himla trevlig. Kommer inte ens ihåg när jag var ute och dansade sist.
Sov till kl 11 idag och tänkte att de är bra att vakna nu så kanske jag inte somnar allt för sent ikväll. Är astrött nu och skulle somna om jag la mig ner. Men filmerna är ännu inte klara.

Om

Min profilbild

Anna

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela